tisdag 22 juli 2008

Innan avresan

Hej igen!
Nu innan resan har vi gjort en lista om vad vi behövde kolla upp och vad vi behövde ha.

Vi kom på en del saker som förberedelser vi skrev ner detta:

1. En guide bok
Och den har varit ganska bra, med en karta och många tips den vi köpte kostade inte mycket ca 150 kr "Topp 10 NEW YORK" I boken står det om museum, bra matställen om hotell, shopping, shower och musikklubbar, barer och restauranger och mycket mera.

2. Frågan om att växla pengar
Vi kom fram till att det är bäst för oss att inte växla alla våra pengar utan istället handla allt på kortet och det är därför att smidigare och det kostar en och en halv procent på växelkursen(per köp) men eftersom växelkursen är så låg så gör det inget. Och efter det bestämdes så kom vi på att mitt kort inte fungerar i USA eftersom jag har VISA electron och det fungerar i vissa länder men dock inte i USA Men vi ska växla lite av våra pengar till taxin från flygplatsen till sovplatsen och vi vill ha lite amerikanska pengar vill vi ju ha med oss hem!

3. Köp av ny väska
Vi var i stort behov av en stor väska så det har vi nu fixat men eftersom vi vill köpa en del saker i USA så ska vi förmodligen köpa en väska till. Men då ska vi investera i en billigare variant.

4. Skriva ut biljetterna
Vi bokade via internet så vi fick våra biljetter via mail och då är det ju viktigt att komma ihåg att skriva ut biljetterna men det känns lite konstigt att ha ett A4 papper som en biljett.

5. Köpa en poket miniräknare
Eftersom vi använder kortet så är det bra att se hur mycket som dras med hjälp av miniräknaren men den är också bra för att räkna ut hur mycket dricks man ska ge eller hur mycket saker kostar.

6. USB minne till kameran
Vi behövde ett nytt minne eftersom vårat minne till kameran bara kan ta 200 bilder, jag vet "bara" 200 är ganska mycket men om man ska till USA så är det inte så mycket så vi ska köpa ett 2 gb minne som då räcker till 70 bilder per dag i 2 veckor!

7. Adressen till sovplatsen/bostaden
Man måste när man kommer in i USA ge ut adressen vart man ska bo när man är i USA och det får man inte glömma, kan vara bra med telefon nummer också!!

8. En ström omvandlare
En ström omvandlare som vi ska använda till våra el apparater som vi ska ta med oss till USA som tex mobilen.Eftersom USA har annorlunda el uttag så måste man ha en ström omvandlare för att kunna ladda mobilen du kommer ingen stans med bara din laddare!

Ja det var allt vi skrev ner! Hoppas det hjälper er som också ska till New York.


1 kommentar:

Lyxmannen sa...

Om ni ska köpa kamregrejor så rekommenderar jag B&H som ligger på 9:e avenyn vid 34:e gatan. De har ALLT du kan tänka dig inom elektronik och framför allt kameror och kameratillbehör.